Na pragu privrednika

Na pragu privrednika

Posetom kompaniji “Kraljev dvor” u Erdeču nastavljena je akcija “Na pragu privrednika”.

Tokom kamapnje koja traje skoro dve godine predstavnici lokalne samouprave imali su priliku da se upoznaju da planovima, ali i problemima kragujevačkih preduzeća, među kojima su najčešći manjak kreditnih sredstava i infrastrukture.

Sa ovih proizvodnih linija kompanija “Kraljev dvor” raznim vrstama hleba snabdeva radnje na području od Trstenika do Smedereva. Porodična firma iz Erdeča, osnovana 1998. godine, planira da proširi svoje prostorne i proizvodne kapacitete, a uskoro otvara i još jedan mlečni restoran u centru Kragujevca.

U kompaniji ”Kraljev dvor” kažu da je veliki izazov održati poziciju na veoma konkurentnom tržištu u Kragujevcu, ali i gradovima regiona. Na kršenja tržišnih pravila igre, ali i teškoće u obezbeđivanju kreditnih sredstava i lošu komunikaciju sa državom žalile su se i druge kompanije, koje su predstavnici gradske uprave posetili tokom akcije “Na pragu privrednika”.

U lokalnoj samoupravi podesćaju da je cilj akcije “Na pragu privrednika” upoznavanje sa radom, planovima i problemima preduzeća, ali i njihovim primedbama i sugestijama o poslovnom ambijentu u gradu. Ove posete su, kažu, i prilika da se javnosti predstave uspešne kragujevačke kompanije.

Datum: 04.03.2016.god.
Autor: RTK Marija Milošević.

Ostavi komentar